Zo zijn wij ontstaan

Bureau Spotlight is in januari 2019 begonnen uit de wens om lokale onderzoeksjournalistiek in de regio Foodvalley naar een hoger niveau te tillen. Hoewel er wel huis-aan-huisbladen en (journalistieke) dagbladen zijn in plaatsen als Ede, Veenendaal en Wageningen, ontbrak het nog aan onderzoeksjournalistieke redacties in de Foodvalley.

Dat is waar Bureau Spotlight inspringt. We doen niet aan clickbait en alledaagse journalistiek, maar verrichten diepgravend werk. Maar dat kunnen we niet alleen: daar hebben we inwoners zoals jij voor nodig. Samen met de kennis en tips van betrokken burgers doen wij onderzoek en houden we nauw in de gaten wat er speelt in de regio.

Daarom vind je bij ons geen kant en klare onderzoeksverhalen. Tijdens ons onderzoek houden we je namelijk ook op de hoogte van het proces en vragen we regelmatig om de input van jou als lezer.

 

Onze missie

Ons doel is om samen met de inwoners van de Foodvalley verhalen te maken die ertoe doen. Geen clickbait- en alledaagse journalistiek, maar diepgravend werk. Dat doen we niet alleen, maar samen met de inwoners. Met jou dus. Zo organiseren we bijeenkomsten en houden we nauw contact over wat er speelt in de regio.

Op onze website vind je tevens niet alleen afgeronde onderzoeksverhalen, we houden je op de hoogte tijdens het onderzoek.