Samen met Omroep Gelderland en Bureau Spotlight duiken de onderzoeksjournalisten van Pointer in bekende en onbekende dossiers die door inwoners worden aangekaart. De resultaten van het regionale onderzoek krijgen een landelijk platform in de vorm van diverse online artikelen en een radio- en tv-uitzending.

In onze artikelen kunnen we lang niet alles vertellen. Persoonlijke ervaringen, extra achtergrondinformatie, onze keuzes en frustraties. In onze nieuwsbrief is daar wél ruimte voor! Regelmatig vragen we daarin ook om jouw hulp. Want wie weet er beter wat er in de regio speelt dan de inwoners zelf? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meet-up

Op woensdag 1 februari organiseert de pop-up redactie bovendien een meet-up in de Ericakerk om kennis te maken met inwoners van Ede. Onder leiding van presentator Niels Heithuis wordt gediscussieerd over stikstof: hoe verdelen we de schaarste. Hoogleraar wijsbegeerte Gabriël van den Brink verzorgt een inleidende presentatie over de kloof tussen de burger en de politiek.

Het gehele programma en het aanmeldformulier voor de meet-up van 1 februari vind je hier.

Ook organiseert Pointer op de zaterdagochtenden ‘onderzoekstafels’ waar inwoners samen met de journalisten onderzoek gaan doen. Tijdens deze sessies wordt dieper ingegaan op de onderwerpen die in de pop-up redactie zijn aangedragen. De onderzoeksjournalisten laten daarnaast zien hoe ze te werk gaan en welke keuzes ze maken, waardoor de deelnemers als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen in het onderzoek. Meer informatie en gratis inschrijving via pointer.nl/Ede.

Kom langs bij de pop-up redactie

Van 1 t/m 25 februari zitten de journalisten van Pointer en Bureau Spotlight op de pop-up redactie aan de Grotestraat 6 in Ede. Elke woensdag tot en met zaterdag kun je tussen 10:00 en 18:00 uur langslopen om kennis te maken, ideeën uit te wisselen en tips te geven waar we eens dieper in moeten duiken. Wie zien je graag daar!

Pointer in de regio

Ede is de derde stad waar Pointer neerstrijkt met een pop-up redactie. Eerder waren er pop-up redacties in Almelo en Heerlen. In 2023 volgen nog drie steden.

Kun je niet wachten om langs te komen in de pop-up redactie? Stuur ons gerust een mail: [email protected]. We komen graag met je in contact!

JournalistiekTheater_CULTURA_bureauspotlight_STUDIOSAVAN_46 cropped

Fleur Bubbert

Onderzoeksjournalist

Fleur Bubbert is freelance journalist. Voor Bureau Spotlight onderzocht ze onder andere de Edese biomassacentrales en de lhbti-inclusie in …
Profiel-pagina