Bureau Spotlight is een nieuw en ambitieus bureau voor onderzoeksjournalistiek in de regio Foodvalley met onder meer de gemeenten Ede, Veenendaal, Barneveld en Wageningen.

In samenwerking met betrokken burgers, journalisten en creatieve mediamakers starten we in 2019 vanuit het centrum van Ede kort- en langlopende onderzoeksprojecten over actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen uit de regio. Onze aanpak is positief kritisch en constructief: van het signaleren van misstanden tot aandacht voor oplossingen.

Bureau Spotlight is een initiatief van BDUmedia, Omroep Ede en de Christelijke Hogeschool Ede en wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Voor Bureau Spotlight zijn wij op zoek naar een:

CREATIEVE MEDIAPROFESSIONAL
voor 21 uur per week (0,6 fte), verdeeld over drie dagen. In eerste instantie voor de periode van een jaar: van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020.

Werkzaamheden:

  • Je begeleidt de redactie bij het aantrekkelijk, crossmediaal weergeven van onderzoeksproducties in verschillende fases van het onderzoek.
  • Je werkt samen met een onderzoeksjournalist en een (zakelijk) projectleider.  
  • Je onderhoudt contacten met bijvoorbeeld een dataspecialist, een vormgever, dtp’er en beheerders van de mediakanalen van BDUmedia en Omroep Ede.

Functie-eisen 

  • Je bent een multimediaal schaap met vijf poten en een creatieve maker. 
  • Je hebt ervaring met webdesign/vormgeving.
  • Je bent innovatief. 
  • Je bent stressbestendig en kunt goed organiseren en plannen.

Wij bieden een jaarcontract (0,6 fte), met een proeftijd van een maand.

Heb je interesse?

En ben je op korte termijn beschikbaar? Stuur dan uiterlijk vrijdag 20 december je motivatie met cv naar Wim Vonk, contentmanager BDUmedia, via w.vonk@bdu.nl.