Als marketeer en engagement specialist ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en engagementstrategieën om ons publiek te laten groeien en te behouden. Je zult werken aan het verhogen van onze zichtbaarheid op sociale media, het genereren van zowel inhoudelijke als financiële betrokkenheid bij het werk van Spotlight. Je gaat samenwerken met ons journalistieke team om onze merkidentiteit te versterken, onze onderzoeksverhalen zo impactvol mogelijk te delen met ons publiek en te zorgen dat burgers, samenwerkingspartners, organisaties en fondsen willen bijdragen aan de verduurzaming van het onderzoeksbureau. 

Wat heb jij in huis?

 • Minimaal 3 jaar ervaring in (content)marketing en engagement
 • Ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en engagementstrategieën
 • Ervaring met sociale media en het genereren van leads via sociale media
 • Kunnen werken met vormgevingsprogramma’s
 • Affiniteit met journalistiek
 • Goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Proactief en zelfstandig kunnen werken

Wat ga je doen?

Jij zorgt voor professionalisering van de redactie op marketinggebied, o.a. door:

 • te zorgen voor meer bekendheid in de regio door het ontwikkelen en uitvoeren van een verspreidingsstrategie voor alle onderzoeksdossiers en Bureau Spotlight als geheel, bijvoorbeeld op social media en via de nieuwsbrief.
 • vorm te geven aan meer betrokkenheid van inwoners. De inwoners in de regio moeten zich herkennen in onze publicaties en uitgenodigd worden om bij te dragen aan de dossiers. 
 • te werken aan impact bij mensen op verantwoordelijke posities.
 • resultaten meetbaar te maken en te monitoren (o.a. bereikcijfers, reacties, impact) en daarop te ontwikkelen en sturen.

Je wordt daarbij onderdeel van het team dat deelneemt aan een SvdJ-innovatietraject en voert daarvoor o.a. een verkenningstraject uit voor een strategie voor inkomsten uit het publiek en denkt mee bij het verder uitwerken van visie en doelstellingen voor Spotlight voor de komende jaren.

Heb je interesse?

En ben je op korte termijn beschikbaar? Stuur dan je motivatie met cv naar Irene Hollebrandse, hoofdredacteur van Bureau Spotlight, via irene@bureauspotlight.nl. Je kunt reageren t/m dinsdag 31 januari 2023. De gespreksronde is op donderdag 2 februari in de ochtend.

Wat is Bureau Spotlight?

Bureau Spotlight is een onafhankelijk bureau voor onderzoeksjournalistiek in de regio Foodvalley met onder meer de gemeenten Ede, Veenendaal, Barneveld en Wageningen. In samenwerking met betrokken burgers, journalisten en creatieve mediamakers startten we in 2019 vanuit het centrum van Ede kort- en langlopende onderzoeksprojecten over actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen uit de regio. 

Bureau Spotlight wordt onder andere ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de samenwerkingspartners BDU Media en Christelijke Hogeschool Ede.

Irene

Irene Hollebrandse

Hoofdredacteur

Profiel-pagina