We hebben jouw hulp – als lezer van onze publicaties op onze website, in de uitgaves van BDUmedia en op de website van Omroep Ede én als inwoner van de regio Foodvalley – hard nodig. Met jouw steun kan Bureau Spotlight zich blijven inzetten voor diepgravende onderzoeksjournalistiek in de Foodvalley. Doneer, word lid of mail ons op [email protected] met jouw idee om onze onderzoeksredactie in stand te houden. Ben of ken jij iemand die ons kan helpen een vervolg te geven aan Bureau Spotlight? Laat het ons weten.

Samen Bureau Spotlight

Samenwerkingspartners BDUmedia, de Christelijke Hogeschool Ede en Omroep Ede startten Bureau Spotlight vanuit de behoefte aan sterke, lokale onderzoeksjournalistiek. In samenwerking met inwoners van de regio doen we grondig onderzoek naar wat lokaal speelt. We werken met jonge journalisten en maken geen clickbait of alledaags nieuws, maar grotere onderzoeksdossiers, waarbij we jou als lezer meenemen in het proces.

Sinds 2019 maakt Bureau Spotlight impactvolle verhalen met steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Helaas stopt deze subsidie per 1 mei 2021. Daarmee valt mogelijk het doek voor Bureau Spotlight, want ons werk is niet gratis.  Maar onze onderzoeksverhalen, over bijvoorbeeld drugs in de regio en cultuur in de coronacrisis, vormen hét bewijs dat lokale onderzoeksjournalistiek van belang is in de Foodvalley. We zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten, zodat Bureau Spotlight niet verdwijnt.

Je kan ons steunen met een donatie of lidmaatschap. Heb je tips of wil je ons op andere manier helpen? Mail ons op [email protected]. Alvast bedankt.

Logo Bureau Spotlight

Bureau Spotlight

Profiel-pagina