Reserveer je ticket voor GeldVal: Voorstelling over geldzorgen in de Vallei – met Spoken Word, dans en nagesprek

Op 30 november brengt Bureau Spotlight haar journalistieke onderzoek tot leven in samenwerking met spoken word-artiest De Droominee en danseres Jamie de Heus. Tijdens de avond word je de complexiteit van armoede ingetrokken. De verhalen van mensen uit de Vallei worden uitgebeeld door dans en klanken. Deze ervaring vormt het uitgangspunt voor het nagesprek met betrokkenen, experts en beleidsmakers (namen van de gasten volgen z.s.m.). Want als je in de GeldVal terechtkomt, wat heb je dan nodig? En hoe kom je daar dan weer uit? En wie is daar verantwoordelijk voor? 

 

Journalistiek onderzoek

Door journalistiek onderzoek op deze manier tot leven te brengen wordt het publiek op een nieuwe, betekenisvolle manier betrokken bij de dialoog over armoede. Met de diepgang en emotionele nuances van een live performance. We vinden het belangrijk om recht te doen aan de verhalen van mensen met geldzorgen en een brug te slaan tussen beleidsmakers en betrokkenen.

Want als je in de GeldVal terechtkomt. Hoe kom je daar dan weer uit?

Button tickets GeldVal
DSC00830

Wantrouwen in de overheid: vrijwilligers bieden uitkomst bij geldzorgen

Onderzoek toont aan dat ingewikkelde aanvraagprocedures en angst voor terugbetaling overheidssteun ontmoedigen. Informele hulp biedt uitkomst.

Monique, woont samen met haar partner en 4 kinderen en maakt gebruik van de hulp van stichting burgerinitiatief Nederland

Geldzorgen: dit jaar 30 procent meer gezinnen in de knel

Het aantal inwoners in de Gelderse Vallei dat in de knel komt, is met 30 procent toegenomen vanwege de inflatie en het wegvallen van overheidssteun.

IMG_5573

Armoedebeleid in Ede en Veenendaal: een woud aan regelingen

Niet genoeg inkomen om rond te komen? Voor alles waar je geld voor nodig hebt lijkt wel een regeling bedacht.