Deel van Dossier

Dak- en thuislozen in Gelderse Vallei

Dit verhaal is mede tot stand gekomen door steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

De slaapplekken die er nu komen zijn bedoeld voor een specifieke groep van tien daklozen die buiten slapen en overlast veroorzaken. De gemeente spreekt over de nieuwe slaapplekken als een pilot. Na die periode zullen tijdelijke verblijfseenheden worden door cliënten van het Sociaal Pension. “Na de renovatie zou deze groep ‘buitenslapers’ sowieso een plaats krijgen in het Sociaal Pension,” zo schrijft de gemeente in haar persbericht. 

Rond het einde van het eerste kwartaal van 2020 wordt de pilot geëvalueerd. 

Bureau Spotlight doet onderzoek naar dakloosheid in Ede. Wij gaan binnenkort langs bij het Leger des Heils. Onder meer om het over het Sociaal Pension en opvang van dak- en thuislozen te hebben. Bent u ergens nieuwsgierig naar of heeft u vragen voor het Leger des Heils? Laat het ons weten!

Pastor Max

Pastor Max over het leven op straat “dakloos zijn is ontzettend eenzaam”

Pastor Max is een bekend gezicht op straat. Hij zet zich al 12 jaar in voor dak- en thuislozen. "Het is mijn roeping om er voor deze mensen te zijn.

Voordat je verder leest

De Foodvalley verdient goede journalistiek die dieper graaft. Maar journalistiek kost geld. Steun Bureau Spotlight en draag bij aan sterke onderzoeksjournalistiek!

Ik lees eerst het stuk verder

5LG5OdcO

Romee Boots

Onderzoeksjournalist

Romee Boots is freelance journalist en schrijft over de meest uiteenlopende religieuze overtuigingen. Daarnaast schrijft ze ook voor …
Profiel-pagina
JP3

Jan Peter Schouten

Voormalig hoofdredacteur (t/m december 2021)

Jan Peter Schouten is hoofdredacteur van Bureau Spotlight. Tevens doet hij als onderzoeksjournalist ook zelf onderzoek naar zaken die …
Profiel-pagina