Je bent 83, hebt decennia gewerkt als huisarts en zorgt de laatste jaren intensief voor je vrouw die in een verpleeghuis woont. Het coronavirus overvalt de wereld en plots ben je na 58 jaar samenleven gescheiden van je liefste. Het is het schrijnende verhaal dat Trouw brengt in een drieluik over oud-huisarts Charles de Koning en zijn vrouw Adriana.

In het eerste verhaal spat de liefde en zorgzaamheid er vanaf, als je leest over De Koning die iedere dag met zijn verrekijker even komt kijken bij zijn Adriana. Later neemt hij het besluit om zichzelf ook op te sluiten, bij Adriana. Terwijl zijn spaarpotje leegloopt, houdt hij vast aan het samenzijn met zijn Adriana.

Soms zijn er twijfels

Dit drieluik kwam bij mij binnen. Het is een welkome afwisseling op al het nieuws over de pandemie die de wereld overrompelde. Dit soort verhalen, over mensen als Charles de Koning, trekken je even los van de cijfers en de wetenschappelijke onderzoeken. Daarom is dit drieluik van Trouw mijn leestip van de week.

Wil je alle verhalen over Charles de Koning lezen? Deel één over de bezoekjes met verrekijker, lees je hier. Deel twee over De Koning die intrekt in het verpleeghuis, vind je hier. Het laatste deel uit deze serie, bekijk je hier.

Logo Bureau Spotlight

Suzan van Loenen

Profiel-pagina