Lees hier het hele artikel van Blauw:

Nog nooit was de rol van cijfers zo duidelijk als in 2020.

Reproductiegetal, effectiviteit van vaccins, economische malaise, werkloosheid, nieuwe records op beurzen: 2020 was een jaar waarin Nederland zich veel met cijfers heeft beziggehouden. Met 17 miljoen virologen is het ook niet altijd makkelijk. In het artikel neemt Blauw alvast een voorschot op de vernieuwde versie van haar boek, maar ze steekt ook de hand in eigen boezem. Ook voor Blauw is het makkelijk om cijfers op een manier te interpreteren die haar aanstaat: “Het was een kanttekening die ik zelf nota bene heb geplaatst in mijn artikelen. Maar toen Trump het zei, moest ik lachen, zonder het verder uit te zoeken. Met zijn handleidingen. Ook ik moet mezelf bij de les houden.”

Als ik heel eerlijk ben, is dit een leestip voor een leestip voor een boek. Dus als je geen tussenpersoon duldt, ook het boek van Blauw Het bestverkochte boek ooit (met deze titel) is het lezen waard. De herziene versie komt op 12 januari uit.

JP3

Jan Peter Schouten

Voormalig hoofdredacteur (t/m december 2021)

Jan Peter Schouten is hoofdredacteur van Bureau Spotlight. Tevens doet hij als onderzoeksjournalist ook zelf onderzoek naar zaken die …
Profiel-pagina