Op maandag 7 maart organiseren we een bijeenkomst voor jonge mantelzorgers in Cultura in Ede. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden!

Komend half jaar duikt onderzoeksbureau Bureau Spotlight in het leven van jonge mantelzorgers in gemeente Ede, waar overbelasting op de loer ligt. Maar liefst 35% van de Edenaren boven de 15 jaar is mantelzorger, maar ook jongeren onder die leeftijd kunnen mantelzorger zijn. Er ligt vaak veel druk op deze jonge mantelzorgers die hun zorgtaken combineren met bijvoorbeeld een studie of werk.

Jonge mantelzorgers (tot 26 jaar) zijn volgens experts en instanties een kwetsbare groep. De kans om achter te raken in de samenleving is groter voor hen. Zo kunnen ze terecht komen bij leerplichtambtenaren door schoolverzuim. Sommigen moeten zelfs hun werk opzeggen en dat maakt het lastiger om rond te komen. We zijn benieuwd welke ervaring jonge mantelzorgers hebben met het zorgen voor hun naasten.

Ben jij onder de 26 jaar en zorg jij voor een familielid of vriend? Laat ons weten waar je tegenaan loopt via: [email protected]

Vul onze vragenlijst in!
Ben jij jonger dan 26 en zorg je voor iemand in je omgeving zorgen, zoals een ziek familielid of kennis? We horen graag wat je ervaring is zodat we een beter beeld krijgen van de jonge mantelzorger in gemeente Ede. Klik hier om onze vragenlijst in te vullen.

Dit onderzoek van Bureau Spotlight vindt plaats in samenwerking met de Stadsbron in Amersfoort en De Balie/AT5 in Amsterdam, die in deze steden ook onderzoek doen naar de jonge mantelzorger.

JournalistiekTheater_CULTURA_bureauspotlight_STUDIOSAVAN_46 cropped

Fleur Bubbert

Onderzoeksjournalist

Fleur Bubbert is freelance journalist. Voor Bureau Spotlight onderzocht ze onder andere de Edese biomassacentrales en de lhbti-inclusie in …
Profiel-pagina
profielfoto-bs

Mathanja van Houwelingen

Onderzoeksjournalist

Mathanja van Houwelingen is onderzoeksjournalist bij Bureau Spotlight. Ze doet onderzoek naar verschillende sociale thema’s en …
Profiel-pagina