Freelance fondsenwerver
Uren per week in overleg, in eerste instantie voor de periode september 2020 tot en met december 2020, op freelance-basis.

Werkzaamheden:

  • Je werkt actief aan het zichtbaar maken van Bureau Spotlight in de regio Foodvalley.
  • Je benadert fondsen en mogelijke andere geldschieters voor de voortzetting van Bureau Spotlight in 2021.
  • Je hebt wekelijks overleg over de voortgang met vaste contactpersonen bij BDUmedia, Omroep Ede en de School voor Journalistiek van de CHE.

Functie-eisen 

  • Je bent ondernemend en een uitstekende netwerker.
  • Je weet van aanpakkenen kunt goed organiseren en plannen.
  • Je weet potentiële fondsen te overtuigen.

Heb je interesse?

En ben je op korte termijn beschikbaar? Stuur dan je motivatie met cv naar Jan Peter Schouten, hoofdredacteur van Bureau Spotlight, via janpeter@janpeterschouten.nl.  

Wat is Bureau Spotlight?

Bureau Spotlight is een jong bureau voor onderzoeksjournalistiek in de regio Foodvalley met onder meer de gemeenten Ede, Veenendaal, Barneveld en Wageningen. 

In samenwerking met betrokken burgers, journalisten en creatieve mediamakers startten we in 2019 vanuit het centrum van Ede kort- en langlopende onderzoeksprojecten over actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen uit de regio. Onze aanpak is positief kritisch en constructief: van het signaleren van misstanden tot aandacht voor oplossingen.  

Bureau Spotlight is een initiatief van BDUmedia, Omroep Ede en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Ben je een student aan het einde van je studie of ben je net afgestudeerd? Schroom ook dan niet om te reageren!