Het onderzoek van Bureau Spotlight werd aangekondigd in Ede Stad en verscheen ook op de bewonersplatforms van wijken die op het warmtenet zijn aangesloten. Dat had meteen effect, want binnen 24 uur kwam het Warmtebedrijf opeens met een eigen klantonderzoek, met vrijwel dezelfde vragen als het onderzoek van Spotlight. Mogelijk hoopte de monopolist hiermee de regie terug te kunnen pakken.

Bewonersplatforms, waaronder platform Simon Stevin op het kazerneterrein, werden vervolgens op slinkse wijze door het Warmtebedrijf benaderd met het verzoek de link naar het onafhankelijke onderzoek van Bureau Spotlight te vervangen door een link naar het eigen onderzoek. Een bewoner die dit zag gebeuren maakte screenshots en informeerde Bureau Spotlight.

De beheerder van het platform raakte erdoor in verwarring en verwijderende eerst het onderzoek van Spotlight, om dit later terug te plaatsen naast het door het Warmtebedrijf geplugde onderzoek. De bewijzen van deze hinderlijke actie door het Warmtebedrijf staan onder dit bericht.

Veel inwoners hebben al deelgenomen aan het onderzoek van Bureau Spotlight. De resultaten worden binnenkort teruggekoppeld in een artikel in Ede Stad. Meedoen kan nog: https://ap.lc/b60gR.

onderzoek-spotlight
warmtebedrijf-ede-hindert-onafhankelijk-onderzoek
beide-onderzoeken
Logo Bureau Spotlight

Marc van der Woude

Profiel-pagina